Raskausviikko 15

15 raskausviikolla sikiö on kahdentoista viikon ikäinen. Sikiö alkaa hengittää pieniä määriä lapsivettä, joka on erittäin tärkeää keuhkojen kehittymisen kannalta. Seuraavien viikkojen aikana sikiölle tulee kehittymään kuulo, jonka jälkeen sikiö alkaa kuulemaan ympäristön ääniä. Sikiön iho on erittäin ohut ja siitä näkyy läpi verisuonet. Iholla on myös untuvakarvoitus, jonka tarkoituksena on suojata ihoa. Untuvakarvoitus häviää raskausajan lopussa.

Äidin hormonitasapaino alkaa tasantumaa, joten monet raskausoireista vähentyvät. Virtsaamistarve ei enään lisäänny, koska kohtu ei kasva enään alaspäin. Odottavan äidin elimistö käyttää enemmän aikaa ruuan sulatukseen kuin normaalisti. Ummetus on yleistä, koska suolistossa on kaksi kertaa enemmän nestettä kuin normaalisti ruuansulatuksen hidastumisen takia.

On hyvä muistaa syödä riittävän monipuolisesti ja terveellisesti. Valmistamalla ruuan tuoreista raaka-aineista, on ruuassa enemmän ravinteita, kuin valmisruuissa. Syömällä tarveellistä ja ravinteikasta ruokaa, myös sikiöllä on parempi mahdollisuus kasvaa. Kannattaa myös välttää makeita juomia, koska niiden mukana tulee ylimääräisiä kaloreita.