Raskausviikko 14

14 raskausviikolla sikiö on yhdentoista viikon ikäinen, ja sikiölle on kasvanut hiuksia sekä kulmakarvat. Pituutta on kertynyt jo 8,5 cm. Sikiön iho on erittäin ohut ja herkkä. Odottava äiti ei tunne vielä lapsen liikkeitä, mutta sikiö tuntee kohdun painallukset. Sikiön jalat ovat käsiä pidempiä ja rustoista on hiljalleen kovettumassa luustoksi, mutta edes lapsen syntyessään luusto ei ole kovettunut täysin.

Odottava äiti saattaa kärsiä ummetuksesta, joka johtuu suolistoon kerääntyneestä nesteestä. Useat odottavat äidit kärsivät raskauden aikana päänsäryistä, jotka johtuvat yleensä progesteronista. Päänsärkyä voi ehkäistä juomalla paljon ja liikkumalla. Myös särkylääkkeitä voi käyttää. Parasetamolia sisältävät särkylääket ovat paras vaihtoehto särkylääkkeistä.

Terveellistä ruoka auttaa saamaan suurimman osan sikiön kasvuun tarvittavista ravinteista ja vitamiineista. Esimerkiksi tärkeä osa terveellistä ruokavaliota ovat hedelmät ja vihannekset, jotka ovat erinomaisia vitamiinien ja mineraalienlähteitä raskauden aikana.