Raskausviikko 17

17 raskausviikolla sikiö on 14 viikkoa vanha. Sikiö nielee lapsivettä ja virtsaa sen sitten takaisin lapsiveteen. Sikiön ihosta näkyy hyvin läpi verisuonet, koska ihokerros on ohut. Tässä vaiheessa ultraäänellä pystyy yleensä selvittämään sikiön sukupuolen. Painoa on kertynyt jo noin 125 g ja pituutta noin 18 cm. Sikiö pystyy reagoimaan ympäristön ääniin liikkein, jotka odottava äiti saattaa tuntea.

Odottava äiti saattaa kärsiä kivusta nivusissa, joka voi olla voimakasta, mutta yleensä sitä ei tarvitse pelätä. Kipu on yleensä lähtöisin kohdun lantioon yhdistävistä jänteistä, jotka rasittuvat kohdun kasvaessa. Energiaa kuluu hieman enemmän verrattuna normaaliin energian kulutukseen, jonka takia on hyvä muistaa syödä riittävästi ja terveellisesti sikiön kehityksen turvaamisen takia.

Tässä vaiheessa saattaa hikoilla normaalia herkemmin ja nenä saattaa olla usein tukossa. Oireet johtuvat veren määrän lisääntymisestä. Oireita voi ilmetä koko raskauden loppuun saakka. Flunssasta toipuminen saattaa olla hitaampaa 17 raskausviikosta lähtien veren määrän lisääntymisen takia.