Raskausviikko 2

Toisella raskausviikolla naisen elimistö valmistautuu ovulaatioon, jonka jälkeen raskaaksi tuleminen on mahdollista. Ovulaatio tapahtuu tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa, joten sikiö on kaksi viikkoa lyhyempi kuin koko raskauden kesto. Naisen seksuaalinen halukkuus usein lisääntyy hetkellä, jolloin on mahdollista tulla raskaaksi.

Tässä vaiheessa kohtun limakalvo alkaa paksuuntua valmistautuakseen raskaaksi tulemisen mahdollistamiseksi. 2 raskausviikolla kaikki raskauden oireet, kuten väsymys, pahoinvointi, rintojen aristaminen ja erikoiset mielihalut ruoan suhteen ovat vielä kaukana useiden viikkojen päässä.

Jos on tarkoituksena tulla raskaaksi on hyvä jo nyt viimeistään valmistautua raskauteen muuttamalla elämän tapoja terveellisempään suuntaan esimerkiksi syömällä monipuolisesti ja lopettamalla alkoholin ja tupakan käyttö, koska raskaaksi tulemisen hetki on jo todella lähellä tai se on jo tapahtumaisillaan.

Raskaus tapahtuu, kun siittiö saavuttaa munasolun ja hedelmöittää sen. Siittiöllä kestää saavuttaa munasolu 30 minuutista 48 tuntiin. Munasolu voi hedelmöityä vain muutaman päivän ajan. Jos munasolu ei hedelmöity tulee se pois seuraavien kuukautisten aikana.