Raskausviikko 35

35 raskausviikolla sikiö on 32 viikon ikäinen. Sikiön sormien kynnet ovat nyt niin pitkät, että sikiö voi raapia itseään. Silmät avautuvat ja sulkeutuvat sen mukaan onko sikiö hereillä vai nukkumassa. Sikiö vaihtee asentoa useita kertoja raskauden aikana. Yleensä sikiö asettuu pää alaspäin raskausviikkojen 34-36 aikana, joka tarkoittaa sitä että sikiö on valmis synnytykseen.

Painoa sikiöllä on 2500 g ja pituutta 44 cm. Ihoa suojaa rasvainen aine, jota kutsutaan lapsenkinaksi. Painoa tulee lisää noin 25-30g päivässä. Odottavalla äidillä nivelsiteet valmistautuvat löystymällä synnytystä varten, joka saattaa tuntua kipuna monissa paikoissa, kuten selässä, nivusissa ja lonkissa.

Tässä vaiheessa ja mahdollisesti jo paljon aikaisemminkin saattaa tulla ennakoivia supistuksia, jotka ovat elimistön tapa valmistautua synnytykseen. Ennakoivat supistukset ovat yleensä lyhyt kertoisia ja lieviä verrattuna synnytyksessä tapahtuviin supistuksiin. Paras asento nukkua odottavalle äidille on nukkua on vasemmalla kyljellä.