Raskausviikko 36

36 raskausviikolla sikiö on 33 viikon ikäinen. Varpaiden kynnet ovat kasvaneet varpaanpäihin asti. Napanuora on puoli metriä pitkä ja sen ympärysmitta on 1-2 cm. Sikiön iho ei ole enään kovin vaaleanpunainen, koska verisuonten päälle on jo kasvanut kohtalainen kerros ihoa ja kasvojen piirteet ovat pyöristyneet.

Sikiö kääntyy yleensä pää alaspäin raskausviikkoon 36 mennessä, joka kääntyminen pää alaspäin helpottaa äidin oloa. Sikiö ei enään kellu tilanpuutteen takia lapsivedessä, vaan makaa kohdussa. Sikiö on 45 cm pitkä ja painoa tulee lisää viikon aikana noin 200-250 g.

Useat odottavista äideistä on väsyneitä, koska uni jää usein vähäksi raskauden loppuvaiheessa. Unen laatua heikentää esimerkiksi närästys ja tarve käydä virtsaamassa usein. Tässä vaiheessa on usein viimeinen tarkastus käynti lääkärillä, jossa varmistetaan, että sikiöllä ja äidillä on kaikki kunnossa.

Odottavan äidin rinnoista saattaa tulla vähän nestettä, joka johtuu hormoneista, jotka saavat rinnat paisumaan ja tuottamaan maitoa. Äidin hormonit voivat olla niin voimakkaat, että hormonit vaikuttavat tyttölapsen rintoihin, joista saattaa tulla pieni määrä nestettä, vähän synnytyksen jälkeen.