Raskausviikko 4

Neljännen raskausviikon aikana raskaustestin tuloksesta tulee luotettava muutama päivä sen jälkeen, jolloin kuukautistesi pitäisi alkaa, joten yleensä tällä viikolla on mahdollista saada selville se, että onko raskaus onnistunut. Raskaus yleensä varmistetaan kotona tehtävällä raskaustestillä, ja jos sen tuloksen perusteella raskaus on tapahtunut niin silloin kannattaa tilata aika lääkärille tai kätilölle, joka varmistaa raskauden tapahtumisen verikokeella.

Alussa kotona tehtävä raskaustesti saattaa näyttää raskauden tapahtuneen, mutta raskaus ei silti ole välttämättä onnistunut, koska raskaustestit perustuvat hCG-hormonin tunnistamiseen, jota elimistö tuottaa raskauden alkuvaiheessa sen jälkeen, kun hedelmöitynyt munasolu on kiinnittynyt kohdunseinämään. Jos munasolu vain koskettaa kohdunseinämää, saattaa elimistö tuottaa hCG-hormonia niin paljon, että raskaustesti antaa alussa positiivisen tuloksen vaikka raskaus ei olisi onnistunut.

Jos raskaustestin tulos ei ole selvä kannattaa odottaa muutama päivä ja tehdä sen jälkeen raskaustesti uudelleen, jolloin tulos on yleensä selvä. Neljännellä raskausviikolla hedelmöittynyt munasolu on vain noin puolen millimetrin pituinen ja se on kiinnittynyt kohdun limakalvoon, jonka jälkeen istukka ja ruskuaispussi alkavat kehittyä.