Raskausviikko 7

7 raskausviikkona alkio on kasvanut kippuran muotoiseksi. Raajojen alut ovat alkaneet kehittyä, sekä silmien ja korvien muodostuminen on alkanut. Alkion sydän täyttyy verellä. Laskimo- ja valtimosuonet kehittyvät takaakseen ravinnon saannin alkion kehittyville elimille. Sydän lyö 100–120 kertaa minuutissa. Alkio on 7 raskausviikkona noin 4-8 mm pituinen.

Alkion verisolut syntyvät ruskuaispussin seinämässä. Alkion kasvu on nopeaa raskauden alussa. Odottava äiti yleensä kärsii pahoinvoinnista ja väsymyksestä, sekä mieliala heittelee usein, joka johtuu hormoneista ja stressistä. 70 prosenttia äideistä kärsii alkuraskauden aikana raskauspahoinvoinnista, joka on yleensä pahimmillaan aamulla, mutta joskus pahoinvointia voi olla koko päivän.

Raskausviikolla 7 pahoinvointi ei ole yleensä vielä pahimmillaan, vaan pahoinvointi on yleensä pahimmillaan raskausviikkojen 9-11 aikana. Mielialan vaihtelu on yksilöllistä, ja mieliala voi muuttua hyvin nopeasti. Odottava äiti saattaa olla myös herkkä ulkoisille ärsykkeille, kuten äänille. Odottavan äidin tunteet välittyvät myös alkiolle istukan kautta.

Jos vielä tässä vaiheessa ei ole varattu aikaa neuvolaan niin se on hyvä jo tehdä, koska sieltä saa vinkkejä raskauden ajan elämään, sekä silloin selvitetään mahdollisten perinnöllisten sairauksien aiheuttamat riskit raskausaikana.